Thursday, 27 August 2020

JENERAL TANPA TENTERA

JENERAL  TANPA  TENTERA

Tamrin Tun Ghafar

Jumaat - 28/08/2020
( 1 - 25 )


1.   Dalam tulisan saya bertarikh 8hb Ogos 2020 bertajuk :

     'Orang Melayu
      Sudah Kenal
      Siapa UMNO
      Siapa  PAS'

tamrintunghafar.blogspot.com

telah didedahkan SERANGAN dan KRITIKAN Muhyiddin terhadap UMNO dan PAS selain dari MENABUR  JANJI kepada rakyat.
(sila tonton klip video)

2.   "No way !!! - KITA  TIDAK  AKAN  KEMBALI  BERSAMA UMNO  SELAMA - LAMANYA” - itulah sebahagian JANJI  beliau bagi meraih  sokongan rakyat khususnya pengundi di Johor menjelang Pilihanraya Umum yang baru lepas.

(sila tonton klip video)

3.   Seolah - olah dipukau  seperti :

        'Lembu DiCucuk 
         Hidung'

tidak menghairankan   apabila keseluruhan 'penganut dan pengampu'  beliau yang terdiri dari Ahli Pimpinan Tertinggi BERSATU menyokong apa saja yang keluar dari mulut beliau : mengapa ?? ,  ini kerana mereka TAKUT kehilangan jawatan seperti Menteri dan Timbalan dan Pengerusi atau Pengarah GLC.

4.   Keputusan terbaru ialah bersetuju  Parti BERSATU  MEMOHON   menjadi ahli gabungan  Muafakat Nasional ( MN )  yang diasaskan oleh UMNO dan PAS, kedua - dua parti yang beliau benci sebelum ini.

5.   Jika kenyataan Setiausaha Agung  PAS  SELEPAS  BERSATU  membuat permohonan untuk bersama dalam MN itu betul  yang menyatakan PAS  kini akan  bersama BERSATU  dalam Kerajaan  Perikatan Nasional ( PN )  TANPA  ambil kira pendirian UMNO , apakah Muhyiddin tidak akan meneruskan hasrat awalnya itu dan Ahli Pimpinan Parti BERSATU  akan ikut saja kehendak beliau.

6. Apa pun ALASAN yang diberi namun rakyat khasnya ahli - ahli akar umbi BERSATU yang telah meninggalkan UMNO  semata - mata setelah  mendengar kata - kata dan janji beliau kini merasa segala pengorbanan  mereka TIDAK LAGI DI HORMATI, DIAMBIL  PEDULI  DAN DIPARUAHKAN ; mereka TELAH  DITIPU oleh Muhyiddin seperti berjayanya beliau memanipulasi Ahli Pimpinan Tertinggi parti tersebut.

7.   Tidak hairan apabila Wakil - Wakil Rakyat dari BERSATU  dan Ketua -Ketua Bahagian BERSATU sama ada di Peringkat Pusat mahupun Negeri  sanggup jadi 'PAK  TURUT’ setelah mereka diumpan dengan jawatan Menteri, Timbalan Menteri, Menteri Besar,  EXCO  dan imbuhan lain seperti Pengerusi atau Pengarah GLC.

8.   Ada pula yang menganggap amat tidak masuk akal seorang anak 'ulamak'  terkenal  di Pagoh suatu  ketika dahulu SANGGUP  MENIPU, BERBOHONG DAN  MELAKUKAN MAKSIAT DENGAN ISTERI ORANG  semata - mata kerana NAFSU.

9.   Kini beliau cuba menipu rakyat dengan menampilkan  imej  'ALIM' dan 'SEJUK' seolah - olah beliau seorang  pemimpin  yang  boleh dicontohi dan disokong; bagi tujuan tersebut   semua  stesen TV  tak putus - putus mengulangi  tayangan 'DOA'  beliau itu.

10.   Berdasarkan Kitab Suci Al Quran  dan Hadith, orang yang berpura - pura, suka  berbohong dan menipu  ia dikategorikan  sebagai  FASIK ; pengikut dan pengampu pula PASTI  akan disoal dan dicampakkan ke dalam Neraka Jahanam, Nauzubillah !!

11.   Amat tepat sekali  kata - kata mendiang Abraham Lincoln , Presiden Amerika Syarikat ke16 dari tahun 1861 hingga 1865 :

   "You Can Fool All
     The People
     Some Of The Time

     But You Cannot
     Fool
     All The People
     All The Time"

12.   Bak kata pepatah :

    'Sepandai - Pandai
     Tupai Melompat
     Pasti Akhirnya
     Akan Jatuh
     Ke Tanah Jua'

13.  'Langkah Sheraton'' adalah LANGKAH  PERTAMA beliau iaitu MERAMPAS  KUASA Kerajaan  dari parti  Pakatan Harapan ( PH ) yang beliau sama - sama menangkan sebelum ini.

14.   Setelah melihat sokongan beliau MEROSOT dari 114 ke 111 dari jumlah 222 Ahli Parlimen  walaupun hampir kesemua Ahli - Ahli Parlimen PN telah  disumbatkan dengan berbagai Jawatan seperti Menteri, Timbalan Menteri dan Pengerusi GLC, kini bagi menguatkan kedudukan,  beliau  TIDAK ADA PILIHAN melainkan bergabung dengan musuh utamanya, UMNO dan PAS - itu adalah  LANGKAH  KEDUA.

15.  Muhyiddin AKAN  LAKUKAN  apa sahaja TERMASUK  MENJILAT LUDAHNYA  SENDIRI bagi melayani NAFSUnya.

16.  Perbuatan ini dengan sendirinya umpama : 

     'Membuka Pekong
      Di Dada' 

17. Setelah BERSATU diterima sebagai ahli dalam gabungan MN dan setelah  Najib, Zahid dan beberapa pemimpin Tertinggi UMNO  disumbatkan ke penjara maka LANGKAH  KETIGA  dan TERAKHIR beliau ialah  mengambil alih kepimpinan  UMNO.

18.    Kata - kata Barrack Obama terhadap Donald Trump ada kesamaannya dengan Muhyiddin : 

     "He  Hasn't  Grown 
      Into  The Job
      Because He Can't"

19. Umpama seorang pengantin yang tak perlu berfikir dan melakukan apa - apa tentang masalah di sekeliling selain dari berfikir nak duduk di pelamin dan mungkin  terbayang padang golf, Muhyiddin disarungkan  dengan pakian seperti seorang Raja  dan dihias oleh 2 orang 'Pak Andam' yang bernama  Hamzah dan Azmin; mereka seterusnya  akan mengiringi beliau  masuk ke Dewan diiringi dengan pukulan kompang oleh pengampu - pengampunya  menuju ke pentas pelamin; setelah selesai upacara merenjis beliau sekali lagi diiringi  'Pak Andam', kali ini ke meja jamuan dan sekali lagi naik ke pentas bagi upacara memotong kek; selesai saja 'Pak Andam' tersebut akan mengiringi beliau ke pintu besar untuk bersalaman perpisahan - itulah senario yang berlaku sejak  RAMPASAN  KUASA.

20.   Tak pasti apa untungnya  Setiausaha Agung BERSATU  yang kebetulan PENGKHIANAT  UMNO  menyenaraikan sejumlah 282 ahli BERSATU  yang telah dipecat sedangkan sebahagian besar mereka sudah pun keluar Parti.

21.   HANYA  Muhyiddin sahaja yang merupakan salah seorang  pengasas BERSATU  yang tinggal  setelah 'PEMECATAN'  dilakukan kerana yang lain adalah mereka yang menyertainya kemudian, sama ada dari UMNO  mahupun PKR.

22.  Dengan ribuan Ahli  meninggalkan  Parti Bersatu  setiap minggu dan apabila ditoleh  barulah  beliau sedar rupa - rupanya nya beliau HANYA  SEORANG  JENERAL  TANPA  TENTERA atau  A GENERAL  WITHOUT  AN  ARMY.

23.  'Manusia Yang Durjana  Akan Berakhir  Dengan Kehinaan;  Hanya Masa Akan Menentukan  Cepat Atau Lambat Pembalasan’.

24.   Perkataan ‘PENYELAMAT’ direka untuk melindungi dan menghalalkan ‘PENGKHIANAT’.

25. KEMBALILAH  KE PANGKAL  JALAN  SEBELUM  TERLEWAT.

Wassalam
Terima Kasih.

1 comment:

  1. Lol patut lah beria2 marah Najib & BN. Jumpa nobita rupanya kih3

    ReplyDelete

SULTAN BUKAN TUHAN

SULTAN  BUKAN  TUHAN Tamrin Tun Ghafar Isnin 05/03/18 (1-36) 1. “Jika you batalkan juga  pindaan ini , saya akan tentang you habis-habisan. ...